JEDLI STE UŽ PIVO ?
Vol. 2
Degustačná večera s riadeným párovaním piva ERB, riaditeľom pivovaru Jozefom Sivákom.
Pripojte sa k nám na skvelé spojenie našej kuchyne
s výnimočným pivovarom ERB.
V piatok 11.10. o 19:00
budeme podávať špeciálne navrhnuté 4 chodové menu s pivným párovaním.
Náš šéfkuchár Peter Kysucký premení pivo ERB na výnimočné jedlo, kde každé jedlo obsahuje pivo ako ingredienciu.
Večer bude prebiehať za osobnej účasti prvého pivného someliéra a riaditeľa pivovaru, Jozefa Siváka.
Dozviete sa viac o pivovare ERB, ale aj o jednotlivých pivách ktoré sa stali ingredienciou našich jedál.
Doprajte si jedinečný a výnimočný zážitok .
Cena degustačného menu je
65,00€ / osoba
STUDENÉ PREDJEDLO
Zaúdený hovädzí jazyk,nakladaná horčica, chren, ocot z piva Erb 12 ležiak,čierny cesnak, kvásková sušienka,pena z pivovarských kvasníc
(1,3,7,10)
HLAVNÉ JEDLO 1
Grilovaný Jeseter z Budmeríc,krémová omáčka z piva Erb Tmavý špeciál ,kaviár zo pstruha ,zemiaková espuma, fenikel
(4,7)
HLAVNÉ JEDLO 2
Hovädzí krk na koreňovej zelenine marinový v pive ERB Weisen, pyré z cibule a piva Erb tmavý špeciál, polenta, višne
(3,7,9)
DEZERT
Mousse z horkej čokolády a piva Erb Braxatoris, pivný sirup, merinque, maliny
(7)
Pivovar ERB
Má 15-ročné skúsenosti v pivovarníctve a nadväzuje na tradíciu varenia piva v Banskej Štiavnici. Termín ERB má tri významy – je to skratka pojmu Eduard Rada Breweries, súčasne je to názov systému banských diel pod budovami pivovaru a má aj heraldický význam.
Tento remeselný pivovar si získal pozornosť vďaka svojmu jedinečnému prístupu k vareniu piva a záväzku k udržateľnosti. ERB je známy svojou oddanosťou udržateľnosti, často používa miestne suroviny a zavádza ekologické pivovarnícke postupy. Pivovar má tendenciu experimentovať s rôznymi štýlmi a príchuťami, pričom často používa neobvyklé prísady, ktoré odrážajú miestnu kultúru a chute. Podobne ako mnohé remeselné pivovary, aj ERB sa často zameriava na varenie piva v malých dávkach, čo umožňuje experimentovanie a výrobu jedinečných pív v limitovaných edíciách.